Informacije za obiskovalce

Navigacija po straneh
Turistične agencije in avtobusi
Nakup vstopnic
Lokacija festivala in dostopnost
Kje spati
Pogosta vprašanja

Lokacija festivala

Lokacija Festivala čokolade

Radovljica (Radovljiški park, Linhartov trg z Radovljiško graščino).

Prizorišče festivala je od avtobusne in železniške postaje Radovljica oddaljeno le 100 metrov.

Kako najlažje na festival?

Enostavno in ugodno z JAVNIM PREVOZOM.

Prizorišče festivala je od železniškega in avtobusnega postajališča Radovljica oddaljeno le 100 metrov. 

IJPP VIKEND UGODNOSTI (IZKORISTE POPUST PRI NAKUPU VOZOVNICE)

V čokoladno Radovljico se lahko odpravite z javnim prevozom in izkoristite posebne vikend popuste, ki potujočim ob sobotah, nedeljah in praznikih omogočajo potovanje s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu. Več na povezavi

Kje spati?

Pridite na Gorenjsko, v Radovljico. Poleg obiska Festivala čokolade, lahko čas izkoristite še za aktivnosti v naravi, raziskovanje znamenitosti, okušanje slastne lokalne kulinarike in sproščena družinska doživetja. V Radol’ci imate na voljo pestro paleto možnosti za namestitev, ki zadovoljijo različne želje in potrebe. Nahajajo se tik ob prizorišču Festivala čokolade oz. v bližnji okolici. Sestavite oddih po svojem okusu in doživite najslajši vikend v letu na svoj način.

Informacije za turistične agencije in avtobuse

Kaj vas zanima?

Najavljenim skupinam priznamo 1 brezplačno vstopnico za vsakih 20 kupljenih vstopnic.
Zaradi lažje organizacije in zagotovitve parkirnih mest za turistične avtobuse ter informativnih gradiv ob vstopu na festival, vas naprošamo, da nam najavite vaš prihod. To najlažje storite z izpolnitvijo spodnjega obrazca ali preko email naslova saso.gasperin@radolca.si

Kontaktni obrazec

Prometni režim za turistične avtobuse

Začasno postajališče za turistične avtobuse

Za najavljene turistične avtobuse bo v času festivala dovoljen dostop za kratek postanek (izstopanje in pobiranje skupin) na glavni Avtobusni postaji Radovljica (Kranjska cesta 9, 4240 Radovljica). Avtobusna postaja bo v času festivala normalno obratovalna tudi za redne avtobusne linije.

Pogosta vprašanja

Festival čokolade ima vstopnino, vendar le za osebe, starejše od 18. let. Vsi mladoletni imajo prost vstop, cena vstopnice za odrasle pa je 5 € na osebo. Nakup vstopnice bo mogoč pred vhodom na prizorišče. 

Ne. Degustacije niso brezplačne. 

Koncerti in dogodki na glavnem odru ter animacija je vključena v ceno vstopnice. Otroške delavnice in nekatera druga doživetja so plačljiva z degustacijskimi kuponi.

V času festivala bodo urejene brezplačne parkirne površine za obiskovalce. Za parkirni režim bodo skrbeli reditelji. Prosimo upoštevajte njihova navodila.

Ja, na Festivalu je tudi nekaj razstavljalcev, ki ponujajo čokoladne izdelke brez sladkorja, glutena ali drugih alergenov. 

V času festivala bo že odprt Kamp Šobec, od koder se lahko na prizorišče pripeljete s kolesi (20 minut) ali po peš poteh (30 minut hoje). Urejena bodo tudi druga parkirišča na katera vas bod usmerili reditelji.

Velik del festivalskega prizorišča je pokrit s šotorom (degustacije, koncerti, nekatere delavnice), prav tako pa se bo tudi letos poseben program odvijal tudi v Radovljiški graščini. Parkirišča in železniška ter avtobusna postaja, se nahajajo tik ob prizorišču. 

Nakup vstopnic

Vstopnice bodo na voljo na dan dogodka na prizorišču.

Cena vstopnice za starejše od 18 let: 5 €

Mlajši od 18 let vstopnice ne potrebujejo.

Vstopnina ne vključuje degustacij in velja na dan nakupa.
Ob nakupu vstopnine prejmete zapestnico, ki omogoča večkratni vstop in izstop s prizorišča.
Dogodek se odvija na dveh lokacijah: PARK in LINHARTOV TRG Z GRAŠČINO

Nakup degustacijskih kuponov

Vsi ponudniki s čokolado imajo posebne izdelke za degustacijo. Ti izdelki so na voljo v zameno za degustacijske kupone. Degustacijske kupone lahko v polah po 5 kuponov skupaj (cena 1 pole je 4,50eur) kupite na blagajnah dogodka. Blagajne so ob vhodu na prizorišče ter na treh loakcijah znotraj prizorišča. Več o degustacijah >>